Vstupejte na stránky s prodejem alkoholu.
Pro vstup na web musíte být starší 18-ti let.

Jak se snoubí víno s dobrým jídlem

Jak se snoubí víno s dobrým jídlem

Provence je synonymum dobrého jídla a skvělého vína.

Plné aromatické červené víno si zaslouží poctivý kus masa jako například jehněčí kotletky na rozmarýnu, hovězí po burgundsku nebo správně propečený steak. Červené víno se také úžasně doplňuje se zvěřinou připravenou na všechny možné způsoby. Na závěr vynikajícího oběda nebo večeře doporučujeme francouzské sýry doprovázené fíkovou marmeládou, sušeným ovocem, levandulovým medem či jiným sladkým akcentem.

Bílé nebo růžové víno se zase hodí k lehkým pokrmům jako jsou ryby, mořské plody, ústřice, mušle, drůbež, králičí maso a zelenina. Jako tečku si opět můžete dát vynikající francouzský sýr, čerstvé ovoce nebo dezert.

To jsou kombinace, které vám pomůžou s poznáváním krás Provence. Jídlo je v tomto kraji obřad, který se neodbývá a samozřejmě se neobejde bez láhve kvalitního lahodného vína.


Aktuality a články

Růžová degustace

Vážení přátelé a obchodní partneři, rádi bychom Vás pozvali na degustaci růžového vína z oblasti Provence. Celá akce proběhně 7.4.2017 od 19:00hod. v prostorách...

Uznávaný francouzský someliér Thierry Corona a Bandol

Thierry Corona, President de l ´Association des Sommeliers d ´Europe Thierry Corona, Prezident Asociace someliérů z Evropy, byl dlouhou dobu someliérem v hotelu...

Slavnosti vína v Bandol

Tradičně, od roku 1982, každou první neděli v prosinci probíhá v krásném přístavním městečku Bandol v Provence slavnost vín. Všichni vinaři, kteří jsou zastoupeni...